Kundcase

FJ Miljöteknik

Även avloppsrening kan se bra ut

Avloppskemi för naturens skull

  • Kund: FJ Miljöteknik AB
  • Projektomfång: Brand, E-handel, Hemsida

BRIEF

Ett företag som bryr sig om miljön är alltid extra kul att arbeta med. FJ Miljöteknik har lång erfarenhet inom vatten- och avloppsbranschen, och vill med sina produkter göra det både enkelt och billigt att värna om miljön och slippa mysko dofter från golvbrunnen. Vi hjälpte till att ta fram en ny och fräsch företagsidentitet med tillhörande onlinebutik.

Klientens mål

FJ ville med sin företagsidentitet förmedla sin kunskap på området, och att de ligger i framkant inom branschen. De ville vara det självklara valet för människor med avloppsproblem, och utöver att sälja produkter för att lösa dessa problem även bidra med den tekniska kunskap de besitter.

Våra mål

Med ett blankt papper var möjligheterna och idéerna många. För att sticka ut bland konkurrensen och styrka intrycket av att kunskapen och produkterna ligger i framkant siktade vi på en modern och mångsidig identitet som skulle funka på både webb, i tryck och på förpackningar.

Identiteten

Den grafiska profilen skulle förmedla det ekologiska tänket, vattnets kretslopp, renhet och stabilitet. Efter lite skissande och experimenterande med olika färgkombinationer kom vi fram till en lösning som inkorporerar samtliga aspekter, och som vi kände sticker ut precis så mycket som den behöver. Inget mer, inget mindre.

Färger

De primära färgerna är tre olika nyanser av blått. En tydlig koppling till vatten och en färg som utstrålar erfarenhet, auktoritet, renhet och säkerhet.

Den iögonfallande röda används som kontrast för att rikta uppmärksamhet och sprida värme.

Slutligen en varm beige för att koppla till natur, trä och ekologi.


#b2d9ec


#5396b6


#324c5e


#c95d63


#e6c79c

Webbshop och produktbilder

Med samma tänk som för den grafiska profilen tog vi fram en matchande webbshop. Utöver detta fixade vi finfina produktbilder som skulle göra produkterna rätt och gå ihop med resten av designen. Resultatet var en tydlig, färgglad och modern webbplats som ligger rätt i tiden, sätter ribban för konkurrenterna och förmedlar information på ett tydligt sätt.

FRÅGOR PÅ DET?

Lämna kontaktuppgifter och lite kort om vad du har på hjärtat så hör vi av oss direkt!

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×