Kundcase

Lyckliga Vovven

En mötesplats för hundentusiaster

Där hundälskare möts

  • Kund: Lyckliga Vovven
  • Projektomfång: Applikation, Hemsida

BRIEF

Efter ett samtal vid matbordet om hur mycket hundar och andra husdjur betyder för oss människor startades Lyckliga Vovven, en mötesplattform för hundälskare. Grundidén bygger på ett behov hos hundägare för hundpassare, och för de som helt enkelt älskar hundar men inte har möjlighet att ha en egen, att kunna spendera tid med dessa underbara pälsklingar.

 

Efter ett år hade 800 hundälskare anslutit sig, och den konceptplattform vi ursprungligen satte upp till Lyckliga Vovven visade sig vara något av en succé. Nu var det dags för en uppfräschning av både utseende och maskineri.

Klientens mål

Efter att medlemsantalet börjat öka ganska markant kom insikten att den nuvarande plattformen behövde en uppfräschning, både gällande design och bakomliggande administration. Det som önskades var ett lekfullt och välkomnande utseende för att ge samma glada känsla som de fyrbenta vännerna som skulle komma att populera sajten. Det skulle även vara enkelt för användarna att komma igång snabbt, även för de utan större datorvana.

Våra mål

Med tanke på målgruppen visste vi att det krävdes ett enkelt och tydligt gränssnitt. En design med tydliga knappar och lättläst typografi för användarvänlighetens skull gav ett rent naturligt utrymme för ett lite mer lekigt utseende, allt enligt plan. En teknisk utmaning som stod oss vid var hanteringen av avståndsberäkning mellan användare, något som var tvunget att optimeras för att användarupplevelsens skull. Även en prenumerationsfunktionalitet med kortbetalning för premiummedlemskap skulle implementeras, och denna skulle göras säker och lättanvänd.

Färgschema

För att förmedla det varma och lekfulla arbetade vi fram ett färgschema med rika, glada och representativa färger.

Gräs
#6d9c6d

Jord
#6a4f3b

Himmel
#1c8fc0

Kärlek
#dc616e

FRÅGOR PÅ DET?

Lämna kontaktuppgifter och lite kort om vad du har på hjärtat så hör vi av oss direkt!

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×