Kundcase

NC Nordic Care

Inklusiv möbeldesign, för det offentliga rummets alla krav och behov

INKLUSIVT OCH MODERNT, ÄVEN ONLINE

  • Kund: Nc Nordic Care AB
  • Projektomfång: E-handel, Hemsida

BRIEF

NC Nordic Care, dotterbolag till en av Europas ledande leverantörer av inredningslösningar för kontor, ligger i framkant inom inredningslösningar för det offentliga rummet. Stort fokus läggs på miljö och specialanpassade lösningar, och just specialanpassningen med människors olika förutsättningar i åtanke har bidragit till ett koncept som används som ledord i hela verksamheten – Inclusive Design®.

Klientens målsättning

För att hänga med i den alltmer digitala närvaron behövdes något nytt. En mer representativ sajt som bättre speglar det moderna, fräscha och inklusiva tänk som genomsyrar arbetssätt och produkter.

Den nya webbplatsen skulle underlätta arbetet för arkitekter, och ses som ett arbetsverktyg. Att ta del av information, inspiration, skisser och annat dylikt skulle förenklas. Den skulle även bidra till ökad försäljning, större användarvänlighet och en tydligare representation av företagets identitet.

Vår målsättning

För att uppfylla NCs önskemål hade vi som mål att skapa en webbplats med en samtida, nytänkande och väl genomarbetad design. Samtidigt skulle den inte brista i tydlighet och användarvänlighet. Information och dokument skulle vara lätta att hitta, och med tanke på NCs rysligt vackra produktfoton ville vi att dessa skulle få utrymme att glänsa.

Inget lull-lull

Eller ja, lite lagom lull-lull iallafall.

För att behålla det rena intrycket, låta innehållet få fokus, men ändå ge vår lilla touch på det hela hölls designen väldigt tydligt avgränsad och luftig, med mycket andningsrum för de olika elementen. För att layouten skulle spegla NC och deras möbler lät vi sidans element inspireras av deras formspråk.

Resultatet? En supermodern, vacker webbplats med tydlig och logisk informationsstruktur, strösslad med lite designgodis à la Grafikfabriken.

Resultatet

...blev riktigt bra, om vi får säga det själva.

Den ursprungliga tanken på en tydlig, fräsch och modern webbplats gick i lås. Under resans gång lärde vi oss en hel del, och förhoppnings bidrog vi också med lite nyttig kunskap. NC är numera bättre anpassad för dagens webb, och har en bättre plattform för att marknadsföra sina produkter och inspirera till ett mer tillgängligt och estetiskt tilltalande offentligt rum.

Besök sajten

FRÅGOR PÅ DET?

Lämna kontaktuppgifter och lite kort om vad du har på hjärtat så hör vi av oss direkt!

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×