Facebook-flöde

Ifall du som många andra önskar införskaffa ett flöde från Facebook på din hemsida kommer vi behöva en så kallad ”Access token”. I nedan guide visar vi hur ni kan skapa en ”app” i Facebook och sedan ge den appen tillgång till er Facebook-sida. Allt detta är då knutet till ditt personliga konto.

Få tag på en Access key

Att skapa en Facebook-app

För att göra en koppling mellan din webbsida och Facebook-sida behöver du en så kallad app. För att få skapa appar behöver du registrera ditt konto hos Facebook som en utvecklare. Detta är både enkelt och gratis.

Känner du dig säker på Facebook? Kolla in vår TL;DR här

1. Bli en ”Developer” hos Facebook

Gå till https://developers.facebook.com/ och klicka på ”Get Started” och gå igenom stegen för att verifiera dig. Du kommer behöva fylla i enklare information såsom telefonnummer och vad du har för roll när du skall använda deras funktioner för utvecklare.

2. Skapa appen

När du verifierat dig kommer du nu att kunna skapa en app direkt. Fyll i namnet på din app, exempelvis ”Mitt företags Facebook-flöde”

3. Graph API Explorer

När du skapat appen går du till ”Graph API Explorer” via menyn ”Tools”.

4. Koppla app mot Facebook-sida

Här väljer du appen du precis skapat och sedan ”Get page access token”.

5. Välj påverkade sidor

En ruta dyker upp och du fortsätter med det kontot som du administrerar sidan/sidorna med. Välj sedan vilka sidor du önskar flöden för. Om du har flera sidor går det bra att markera flera sidor. I nästa steg är det viktigt att du låter ”Hantera dina sidor” är markerad med ”JA”.

6. Hämta ut Access Token

Nu ska du ha fått en ”Access Token” i rutan som du kopierar. Detta är en nyckel som endast är giltig en kort period som vi nu ska förlänga. Gå till ”Access Token Debugger” under ”Tools”. (Gör det gärna i en ny flik för vi ska tillbaka hit)

7. Se information om nyckeln

Klistra in den kopierade nyckeln och klicka ”Debug”.

8. Förläng nyckel

Ny dyker information upp för den nyckeln, där kan vi även klicka på ”Extend Access Token” som ger oss en nyckel som håller längre. Denna nyckel lever längre men inte för evigt, det ska vi ändra på. För att se hela nyckeln klickar vi på ”Debug” bredvid den.

9. Kopiera den förlänga nyckeln

Du kommer då till ”samma” sida fast med en ny nyckel. Kopiera den och gå sedan tillbaka till ”Graph API Explorer”.

10. Koppla nyckeln till ditt konto

Börja med att klistra in ”Access token” och skriv sedan i ”me/accounts” i rutan längst upp och klicka på ”Submit”. Detta kopplar nyckeln till ditt konto och så länge du har administratörsrättigheter till din Facebook-sida kommer nyckeln som dyker upp att gå komma åt ert Facebook-flöde. Det är den nyckeln som vi vill åt.

11. App ID och App Secret

Sist men inte minst så behöver vi ha ”App ID” samt App Secret”. Dessa hittar du när du navigerar till din app (finns under menyn ”My apps”) och sedan under ”Settings -> Basic”.

Du kan behöva ange ditt lösenord för att se ”App Secret”, detta är normalt.

Din webbläsare är föråldrad

Gamla webbläsare har dåligt stöd för ny teknik och det ger inte webbsidan en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt uppdatera din webbläsare eller ladda ner någon annan som fungerar bättre. Här är ett axplock av webbläsare som är moderna och fungerar bättre.

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå ×